Verksamhetsberättelse 2019

Styrelsen för Freija – Roslagens företagarkvinnor, organisationsnummer 814400-9902, lämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2019-01-01-2019-12-31.

Styrelsens sammansättning:
Ordförande Birgitta Björling.
Ledamöter:
Carina Fredlund, vice ordförande.
Helen Sandberg, kassör.
Marie A Györi, sekreterare.
Katarina Holmberg.
Annika Averland.

Suppleanter:
Annika Ismarker.
Linda Andersson.

Valberedning
Eva Lindén
Margareta Westerberg
Anna Eriksson Burman, suppleant

Revisorer
Monica Lind, ordinarie
Helene Örtqvist, suppleant

Styrelsemöten
Styrelsen har under 2019 haft tolv protokollförda styrelsemöten samt ett antal informella möten. Våra styrelsemöten aviseras på webbplatsen och medlemmar är välkomna att närvara.

Medlemmar
Under året fick Freija ett nettotillskott på 8 medlemmar. Den 31 december 2019 hade vi 212 betalande medlemmar.

Samverkan med andra aktörer
Vi stöttar Nyföretagarcentrum Roslagen, där Lena Norrman arbetar som rådgivare och Birgitta Björling sitter i styrelsen sedan årsmötet i maj. Vi har en Freija-representant i kommunens näringslivsråd och vi för en kontinuerlig dialog med de andra företagarföreningarna i kommunen.
Representanter för Freija har deltagit i kommunens arbete med att utarbeta ett landsbygds- och skärgårdsprogram inriktat på handel och logistik samt deltagit i näringslivsträffar anordnade av kommunen och andra lokala aktörer under året.
Birgitta Björling har representerat Freija i kommunens arbete med Ung Företagsamhet UF och varit delaktig i deras arbete under hela hösten. Birgitta och Lena Norrman närvarade på Jobbinspirationsdagen i Roslagsskolan.

Freijamöten under året
17/1 – After work på Vinbaren 6808. Tina Adolfsson bjöd på extra bra priser för oss Freijor.
6/2 – U-con Måleri. Felicia, Rebecca och Ida presenterade sin verksamhet och gav bra tips för oss med frågor kring måleri och tapetsering. Kerstin Samsioe, Samsioe Inredning & Design, delade med sig av inspiration och kunskaper om färgsättning och inredning. Även grannen Norrtelje Musteri öppnade butiken och bjöd på medlemsrabatt under kvällen.
20/2 – Länsförsäkringar bjöd in för en kväll om pensioner och försäkringar. Anjous catering stod för tilltugg.
20/3 – Årsmöte på Restaurang Bergsstugan. Wilhelmina Eriksson informerade om sin nya tidning Mitt Roslagen. Denise Keyser utsågs till Årets Freija.
2/4 – After work på Vinbaren 6808.
9/4 – Anneli Asplund bjöd in till Freijamingel i Anneko Designs Ateljé i Norrtälje.
28/4 – Fotografering inför Freijabilagan i Mitt Roslagen.
9/5 – Medlemsträff på Nedergården Gammalt & Nytt. Maria Jansson bjöd på fika och berättade om sin verksamhet. Vi fick även extra bra priser under kvällen.
20/5 – Specialvisning av Soltornet i Norrtälje hamn. Med gula västar och i samlad trupp fick vi bland annat se utsikten från penthouse högst upp på byggnaden.
18/6 – Sommarfest på Claras Hemmakrog i Torvalla. God mat, härliga skratt och härliga Freijor.
30/8 – Sandra Grann Wahlgren bjöd in till en kväll På Stan. Sandra och Pelle berättade om sitt koncept och den nyöppnade restaurangen.
17/9 – Westerbloms Spillersboda AB. Annika Ismarker bjöd på en matnyttig kväll om marknadsföring. Elisabeth Ericson och Adamsberg Buffé stod för maten som serverades.
22/10 – Freijas Hållbarhetsevent i Folkets hus i Norrtälje. I samarbete med Roslagens Sparbanks stiftelser bjöd Freija in Norrtäljeborna till en kväll med föreläsningar och utställare.
5/12 – Traditionsenlig Grötfrukost, denna gång hos Sandra På Stan.
11/12 – Julfest på Rånäs slott. Efter bussresan till Rånäs bjöd Eva Lindén och Kerstin Samsioe på härlig underhållning och sång. Julbord, julklappsutdelning, sång och mycket skoj hann vi med innan bussen tog oss tillbaka till Norrtälje via Rimbo och Finsta.

Årets Freija
Till årets Freija 2019 utsågs Denise Keyser som driver bland annat Atmayala i Norrtälje. Denise tilldelades blommor och en Freijanål tillverkad av Karin Carlander.

Varukorg
Rulla till toppen