Verksamhetsberättelse 2018

Styrelsen för FREIJA – Roslagens företagarkvinnor, organisationsnummer 814400-9902, lämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2018-01-01–2018-12-31.

Styrelsens sammansättning:
Ordförande Carina Fredlund.
Ledamöter:
Anna Eriksson Burman, vice ordförande.
Birgitta Björling, kassör.
Anette Göthlin.
Marie Györi, sekreterare.
Katarina Holmberg.
Suppleanter:
Karin Beronius.
Annika Averland.

Valberedning
Lena Lindström
Eva Lindén
Margaretha Westerberg, suppleant

Revisorer
Monica Lind, ordinarie
Helene Örtqvist, suppleant

Styrelsemöten
Styrelsen har under 2018 haft tolv protokollförda styrelsemöten samt ett antal informella möten. Våra styrelsemöten aviseras på webbplatsen och medlemmarna är välkomna att närvara.

Medlemmar
Under året fick Freija ett nettotillskott på 13 medlemmar. Den 31 december 2018 hade vi 204 betalande medlemmar.

Samverkan med andra aktörer
Vi stöttar Nyföretagarcentrum Roslagen, där Lena Norrman arbetar som rådgivare och Carina Fredlund sitter i styrelsen. Vi har en Freija-representant i kommunens näringslivsråd och vi för en kontinuerlig dialog med de andra företagarföreningarna i kommunen.
Representanter för Freija har deltagit i näringslivsträffar anordnade av kommunen och andra lokala aktörer under året.
Anna Eriksson Burman deltog i av kommunen anordnade planeringsmöten inför uppmärksammandet av internationella kvinnodagen, vilka resulterade i en paneldebatt med temat ”från grupp åtta till #metoo” på Verket.
Birgitta Björling och Lena Norrman närvarade på Jobbinspirationsdagen i Roslagsskolan den 28 mars.
Birgitta Björling utverkade ett välkommet verksamhetsbidrag från Sparbanken på 10 000 kronor.

Freijamöten under året
24 januari Karin Beronius visade oss runt i nya Tårtstugan och berättade om sin verksamhet. Vi fick prova på cupcake-dekoration och tillverka
våra egna små sockerblommor.
22 februari Miniföreläsningar: Anette Göthlin berättade om vårens mode och en omstyling lottades ut. Anna Eriksson Burman talade om
problemet med torra ögon och Madeleine Rietschel från kommunen berättade om den nya dataskyddsförordningen.
22 mars Årsmöte på restaurang Havspiren. Louise Kyler från Social media partner höll ett kort föredrag om det nya inom sociala medier. Ann
Fransson presenterade nya Furusunds Värdshus. Helena Krön utsågs till Årets Freija.
23 april After work på nyöppnade Vinbaren 6808. Tina Adolfsson berättade om sig och sitt företag medan vi avnjöt en härlig ost- och charkbricka.
23 maj Medlemsmöte på Atmajala Café. Denise Keyser berättade om sin livsresa och bjöd på vegetarisk middag.
7 september Stort 30-årsjubileum på Hotell Havsbaden i Grisslehamn: Bussresa med gottpåsar, skattjakt i Grisslehamn, god och lång
middag, bejublad underhållning av Country Girls och våra egna Fräcka Freijor, bildspel, vinlotteri, dans, övernattning och spa – kort sagt en fullspäckad och minnesvärd helg!
13 november Mikroföreläsningar: Per-Erik Holmgren från Roslagsmentorerna redovisade slutsatserna i universitetsuppsatsen ”Do microfirms
need business development?”, Rose Tillberg Mattsson berättade om hur hon använde sin bakgrund som inspiration till romanen ”Hotelldirektören” och Freijan Nathalie Juhlén från Nathalie Store berättade om vinterns mode och aktuella trender.
28 november Medlemsmöte hos Arbetsprofilen. Våra nya medlemmar Pernilla och Susanne guidade oss i butiken på Görla och berättade om sin verksamhet.
5 december Traditionell grötfrukost på Hörnan.
12 december Julavslutning i Norrtälje. Efter en stämningsfull stund i Norrtälje kyrka fortsatte vi i fackeltåg till Åtellet där vi åt julbord. Därefter
blev det julklappslotteri och skumtomtetävling som avslutning på jubileumsåret.

Årets Freija
Till årets Freija 2018 utsågs Helena Krön som driver Kröns Trädgård på Väddö. Helena tilldelades diplom och en Freijanål tillverkad av Karin Carlander.

Varukorg
Rulla till toppen