Verksamhetsberättelse 2016

Styrelsen för FREIJA – Roslagens kvinnliga företagare i nätverk, lämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2016-01-01 – 2016-12-31.

Freija – Roslagens Företagarkvinnor
Org.nr 814400-9902

Styrelsens sammansättning
Ordförande Lena Norrman.
Ledamöter
Anna Eriksson Burman, vice ordf.
Birgitta Björling, kassör
Anette Göthlin
Margaretha Lindbäck
Marie Györi
Suppleanter
Margaretha Westerberg, suppleant/sekreterare
Carina Fredlund

Valberedning
Eva Wilén-Olsson, sammankallande
Lena Lindström
Eva Lindén

Revisorer
Eva Stridsberg, ordinarie
Helene Örtqvist, suppleant

Styrelsemöten
Styrelse har under 2016 haft nio (9) stycken protokollförda styrelsemöten. Våra styrelsemöten aviseras på hemsidan och medlemmar är välkomna att närvara.

Medlemmar
Den 31 december 2016 hade vi 175 betalande medlemmar.
Av dessa är 6 st löv och 5 st grenar.

Näringslivssamverkan
Vi stöttar Nyföretagarcentrum Roslagen, där vår ordförande arbetar som rådgivare.
Vi har en Freija-representant i kommunens näringslivsråd.
Vi för kontinuerlig dialog med de andra företagarföreningarna i kommunen.

Representanter från Freija har deltagit på kommunens och andra lokala aktörers näringslivsträffar under året, ett under våren och ett under hösten. Freija har också varit representerade vid ett möte med Moderatkvinnorna, där vår ordförande berättade om Freija.

Vi har deltagit i en nätverksresa till Island och bl.a. representerat Freija, resan anordnas av NUAB som är ett annat nätverk i kommunen. Freija har haft ett par möten med Norrtälje Handelsstad i syfte att samverka runt olika frågor.

Vi har också nätverkat med Ålands Näringsliv och deras kvinnliga nätverk. Beslutade att försöka anordna en konferens tillsammans med ett kvinnligt nätverk från Finland.

Freija har varit representerat i en jury i samband med UF-mässan.

Freijamöten under året
20 januari Frukostmöte ”Bli synlig” föreläsare Lena Norrman

6 april Kerstin Samsoie bjöd in oss Freijor till sitt hem/arbetsplats i Norrtälje.

18 maj Provkörning av bilar hos Lundqvists Bil & Motor, Lotta Lundqvist berättade om sin karriär som rallyförare samt visade bilder. Vi bjöds på mat och tilltugg.

7 juni Sommaravslutning på härliga Pensionat Granparken, vår medlem Hillevi Lindblom ordnade en underbar kväll ute i deras fantastiska trädgård.

13 sept Sportringen och Anneli Eklund bjöd in till modevisning i butiken.

12 okt Freijakväll på Country House i Almunge, Merike Ronéus bjöd in oss i sitt hem på gott att äta och dricka och sen vandrade vi ut i butiken.

25 okt Fia Gulliksson föreläste om hur man bygger vinstdrivande och hållbara varumärken på Campus Roslagen. Före, i pausen och efter kunde vi mingla bland utställare som bjöd på provsmakning samt fina produkter att köpa. Medfinansiärer var Roslagens Sparbanks stiftelse i form av ett stipendium samt BalticFem och Coompanion.

27 okt Företagargalan där Freija delade ut pris till ”Årets Unga Freija” som i år var My Magnusson med butiken Hallonsoda.

23 nov Träff hos Restauran Köket där Social Media Partner pratade om möjligheterna med marknadsföring via sociala medier.

7 dec Julavslutning på S/S Norrtelje där Malin Jönsson dukade fram ett fantastiskt julbord.

Hemsida
Under 2016 fick Freija en ny hemsida gjord i WordPress. Fungerar bra efter allas önskemål.

Årets Freija 2016
Till årets Freija 2016 utsågs Sandra Grann på Restaurang Grannköket. Sandra tilldelades diplom och ett Freijanål tillverkad av Karin Carlander.

Varukorg
Rulla till toppen