Verksamhetsberättelse 2014

ORDFÖRANDE HAR ORDET
Det är inte enkelt att få människor att arbeta ideellt och det är klart att jag funderade när jag blev tillfrågad att bli ordförande. Jag fick två tankar: – ”Kommer det att ta för mycket tid från mitt företag?” – ” Det är alltid kul att prova något jag inte gjort tidigare!”. Jag tackade ja.
När jag nu ser tillbaka på året så har det varit en hel del arbete men det har varit så givande och fantastiskt kul. Arbetet i styrelsen med ett härligt gäng har varit stimulerande, fyllt med energi och glädje.

När jag gör en tillbakablick i Verksamhetsberättelsen för 2014 samt synpunkterna från årsmötet kan jag konstatera att vi har genomfört många av medlemmarnas tankar och idéer.

Jag är imponerad av alla starka och driftiga kvinnor som jag har haft förmånen att träffa i Freija. Under hösten beskrev en ny medlem oss med följande ord: ”En förening med många starka, driftiga, idérika, positiva, sociala, erfarna, kunniga kvinnor från Roslagen – Känns bra att ansluta sig till den skaran”. Jag tycker att vi ska vara stolta!

Vårt mål är att förädla och utveckla det arbete som pågått i Freija under 26 år. Freija ska ge förutsättningar för att nätverka, skapa nya kontakter mellan medlemmar och även med andra företagare, nätverk och organisationer. Vi vill uppmuntra och stödja kompetens- och företagsutveckling för företagarkvinnor med inspirerande föreläsningar, utbildningar, studiebesök.

Vår förhoppning är att vi ska locka flera företagare att bli medlemmar i Freija. Ju fler medlemmar vi blir desto starkare blir vår förening. Vi ser fram emot ett härligt 2015!

Bästa hälsningar
Anette Hägerfelth

Verksamhetsberättelse 2014

Styrelsen

Styrelsen för Freija – Roslagens företagarkvinnor, lämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014.

Styrelsen, mars 2014-mars 2015:
● Anette Hägerfelth, ordförande.
● Hannele Gladh, vice ordförande.
● Birgitta Björling, kassör.
● Margareta Westerberg, sekreterare tom 2014-09-25.
● Ewa Olofsdotter Degerstedt, ledamot.
● Inga-Lill Andersson, ledamot.
● Ulrika Hilmersson, suppleant.
● Catharina Hansen Lidholm, suppleant.

Styrelsen har haft 11 protokollförda möten under året samt flera arbetsmöten.

Övriga förtroendeposter

Valberedningen:
Eva Wilén- Olsson, sammankallande.
Lena Lindström.
Eva Lindén.

Revisorer:
Eva Stridsberg, ordinarie revisor
Helene Örtqvist, suppleant

Medlemmar

I början av året förlorade vi ca 30 medlemmar men med bra marknadsföring har vi glädjande nog fått 46 nya medlemmar under 2014. Sista december hade vi 197 betalande medlemmar.

Samarbetspartners

Vi är medlem i NyföretagaCentrum Roslagen. NyföretagarCentrums verksamhet finansieras av ett stort antal företag och organisationer, samt av kommunen. Det är bidragen från detta stora nätverk som gör att vi kan ge kostnadsfri expertrådgivning från företagare till blivande företagare.
Vi har en Freijarepresentant på Näringslivsrådets möten.
Under året har vi skapat ett mycket bra samarbete med Norrtälje kommuns näringslivsutvecklare. Vi gjorde en gemensam insats på Freijamässan med att fokusera på unga företagare där en speciell inbjudan skickades ut och flera unga företagare fick visa upp sina företag.

Händelser under året

Marknadsföring
Vi har tagit fram 2 nya marknadsföringskort tillsammans med Mia Lewell.

Ny hemsida
Vi har driftsatt en ny hemsida. På rekommendation har vi bytt betalningsform från pg till bg och från Paypal till Payson. Layouten är skapad med bilder från Mia Lewell. Vi fortsätter med att förbättra hemsidan ytterligare.

En förening – ett namn
Enl stadgarna heter föreningen Freija. Vi upptäckte att det fanns åtminstone 5 olika beskrivning efter namnet Freija på våra dokument, hemsida mm som tex Nätverk för kvinnliga företagare i Roslagen, Roslagens företagarkvinnor, Roslagens företagarkvinnor i nätverk, Företagande kvinnor i Roslagen, Roslagens kvinnliga företagareförening. Styrelsen tog beslut att vi har en beskrivning efter namnet Freija, Freija – Roslagens företagarkvinnor.

Information till medlemmar
Vi har spridit information till medlemmarna på hemsidan, nyhetsbrev och Facebook.

Startat en insamling till Cancerfonden – Freija mot cancer!
Vi har förlorat Freija medlemmar i cancer! Många av oss har förlorat nära och kära i cancer! Många av oss har människor i vår närhet som kämpar mot cancer! Vi vill bidra med en insamling till cancerforskningen. Målsättningen är att vi lämnar in insamlingen i oktober 2015 vid Cancergalan. Vi har idag drygt 2000 kr.

Evenemang

19 mars Årsmöte

Vi var 50 freijor på årsmöte. Årsmötets ordförande Audrey Malmgren-Hansen och sekreterare Eva Wilén-Olsson genomförde årsmötet galant. Därefter njöt vi av Havspirens goda soppor med tillbehör. Vi tackade av avgående styrelsemedlemmar och hälsade nya välkomna. Årets Freija utdelades till Lena Lindström.


22 april Företagardebatt
Företagarna Roslagen i samarbete med Freija bjöd in samtliga partiers företrädare. Därefter politisk debatt med Moderator Helena Fond från Företagarna. Två pris delades ut till följande pristagare – Kjell Jansson(m) och Ulrika Falk (s) som gjort något utöver det vanliga för företagsklimatet i Norrtälje kommun.


14 maj Freijakväll hos Face itt

Freijakväll hos Face itt, Gunnel Gehlert och Britt-Marie Bylin. Mingel med smörgåstårta och sedan fick vi en presentation av de hudförbättringar, som de båda utför, med målet att behandlingarna ska bevara och lyfta fram utseendet.


4 juni Sommarfest hos Edblads

Vi var 40 freijor som hade en jättetrevlig sommarfest hos Edblads. Inledningsvis berättade Cathrine och Hans deras inspirerande och imponerade företagsresa – från starten 2006 och fram till idag. Vi njöt av god mat och dryck, vin- och presentlotteri, shopping som vi mixade med härliga diskussioner och skratt.


Sommarluncher på Havspiren
Spontanluncher på fredagar kl 12.00 på Havspiren i skön havsmiljö.


10 okt Freijamässa

Freijamässan blev en succé. Det var 40 utställande freijor, övriga freijor som tillsammans med sponsorer och föreläsare minglade och hade trevligt första delen. Sedan välkomnades allmänheten och det var verkligen fullt hus. Vi hade bla fokus på unga företagare som var inbjudna att visa sina produkter.


6 nov Företagsgalan – Vi delade ut Årets Freijastipendiat

Ulrika Arnborg, Lyckhem Skärgårdspensionat

får Freija-stipendiet på 5 000 kr i egenskap av en god förebild för unga kvinnor som har startat eller funderar på att starta företag.

Motivering: Du har lyckats utveckla ett fantastiskt skärgårdspensionat och skapat en harmonisk miljö med möbler i återbruk. Maten tillagar ni med stor omsorg och kärlek av närproducerade varor. Dina gäster får ett professionellt och vänligt bemötande och Du berättar gärna om Lyckhem. Du är alltid glad och positiv – för dig är ingenting omöjligt!


20 nov Freijakväll på AKEBA och Hallonsoda

My, Nettan, Susanne och Anki

Vi var 28 tjejer som hade julstämning och mys som ordnades av Anki och Susanne på AKEBA och Nettan och My på Hallonsoda. Senare gick vi tvärs över gatan till Café Pelikan där Madi med personal hade fixat härlig mat, dryck och fika. Vi avslutade kvällen med lite mer shopping då kvällens värdinnor hade fina erbjudanden.


17 dec Julfest på Norrtelje Brenneri

Vi var 54 tjejer som samlades i Lohärads kyrka för att börja njuta av härlig julstämning tillsammans med prästen Selma Haraldsdottir och skönsjungande Ladybug. Sedan gick vi fackeltåg till Norrtelje Brenneri där Kristina och Richard guidade oss runt och berättade om deras spännande företag. Därefter njöt vi av en härlig jul buffé, mingel och lotterier.

Varukorg
Rulla till toppen