Verksamhetsberättelse 2006

Styrelsen för FREIJA – Roslagens kvinnliga företagare i nätverk, lämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2006-03-21 – 2007-03-20.

Styrelsens sammansättning:
Ordförande Gudrun Sondell
Ledamöter
Audrey Malmgren Hansen, sekreterare
Anna-Lena Konradsson, kassör
Kristina Anerfält-Jansson
Inger Gustafsson
Bibbi Trenter
Suppleanter
Katarina Pihlström
Lena Pousette
Adjungerad
Osa Albinson, webmaster

Styrelsemöten:
Styrelsen har under året haft tio (10) stycken protokollförda möten

Näringslivssamverkan:
Representanter från Freija har deltagit på kommunens och andra lokala aköters näringslivsträffar under året. Freijas styrelse har också lämnat in ett remisssvar på kommunens näringslivsprogram.

Friskvård och medlemsförmån:
Eftersom många av Freijas medlemmar är företagare med ingen eller få anställda så har Freijas styrelse undersökt olika alternativ för Freijas medlemmar att kunna gå tillsammans för att få bästa möjliga villkor när det gäller företagshälsovård och hälsoundersökningar. Det har resulterat i att vi nu kan erbjuda medlemmar (och deras familjemedlemmar) 20% rabatt på hälsoundersökningar hos Friskvårdsdoktorn på Hantverkargatan 8 i Stockholm. Varje enskild medlem bokar själv sin tid och uppger då sitt medlemsnummer i Freija för att kunna utnyttja rabatten.

Medlemsmatrikel:
Under året har en tryckt medlemsmatrikel tagits fram i samarbete med Freijorna på Skärgårdskontoret, Ljusterö. Matrikeln var färdigtryckt och startade att distribueras i början på november 2006. Matrikeln finansierades genom medlemsannonser och har tryckts upp i 5000 tusen exemplar. Matrikeln har spridits på nyckelplatser som turistbyråer och affärer i Roslagens alla tätorter och har även skickats ut till alla medlemmar.

Hemsida:
Hemsidan www.freija.se har fortsatt att utvecklas och i med detta har styrelsearbetet underlättats. Nätverkande över nätet och kommunikationen mellan medlemmar har stärkts och främjats av hemsidan. Idag publiceras där kommande aktiviteter, korta ”reportage” från genomförda aktiviteter samt också fylligare information om föreningens syfte, stadgar och medlemmar. Medlemsregistrets struktur har under året helt arbetats om och en ny funktion för in- och utklubbning av medlemmar har tagits fram (bakom inloggning, endast för administratörer). Ett nytt formulär för anmälan av nya medlemmar har gjorts och också ändringar i administrationen av medlemsregistret, även när det gäller betalning av medlemsavgifter. Allt kommer att kunna skötas webbaserat från nu.

Utskick till medlemmar (Intern kommunikation styrelse-medlemmar):
För att öka den interna kommunikationen i föreningen, samtidigt som vi minskar kostnaden så sker från och med sommaren 2006 alla utskick till medlemmar primärt via e-post. Övriga medlemmar uppmanas titta på hemsidan.
Utskick med frankerade brev sker endast en gång per år inför årsmötet, då också en medlemsfaktura skickas med. Dock görs undantag vid vissa medlemsmöten och aktiviteter då också de medlemmar som inte har någon fungerande e-postadress får en kallelse via ”snigelpost”. Vilka dessa undantag skall vara bestämmer styrelsen.

Medlemsmöten och aktiviteter:
Tretton (13) stycken medlemsmöten och/eller samverkansaktiviteter har hållits under året och två till är planerade innan årsmötet, men efter denna verksamhetsberättelses tillkomst.
Styrelsen har under året förstärkt och inlett samarbete med organisationer och nätverk som är främjar föreningens syfte. Detta för att långsiktigt utöka möjligheterna till intressanta och givande aktivteter för medlemmarna.

Årsmöte 2006-03-21
Årsmötet 2006 hölls på Konsthallen i Norrtälje tisdagen den 21 mars och var som vanligt välbesökt och vi serverades god mat och hann ha trevligt och prata en god stund efter det att formalia klarats av. Lena Pousette från Trä och Byggvarufirma Pousette utstågs till Årets Freija 2006. Lena har verkat länge och entusiastiskt för Freija och är en riktig spindel i nätet som sprider gott humör och nyttig information för företagande kvinnor i Roslagen.

Afternoon tea -19/4, 17/5
Onsdagen den 17:e maj (Heja Norge!) var det vårens fjärde och det sista “Afternoon tea” kl. 17.00, på En liten Smula, Tillfällegatan 8 i Norrtälje (övriga datum 15/2, 15/3 och 19/4).

Rosplantering 21/5
Rosplantering i Rimbo. Först planterade vi och kl 15.00 gick vi in i badhuset och njöt av rent vatten, bastu och bubbelpool.

Väddö gårdsmejeri och mingelutbildning i Råda 1/6
Först så åkte vi till Väddö Gårdsmejeri och fick möjligheten att se produktionen av ost i mejeriet. Sedan for vi vidare hem till Freijan Eva Lundqvist i Råda. Där fick vi mat och en utbildning om hur man kan lära sig att mingla.

Sommaravslutning till Åland 16/6
Fredagen den 16 juni så åkte vi på sommaravslutning med Eckerölinjen till Åland. Buss gick från busstationen i Norrtälje kl 15.45-16.00. Samling i Grisslehamn kl 16.30. Vi hade smörgåsbord på vägen över och ett konferensrum för att låsa in oss i.

Informationskväll med Björn Andersson 18/9
Norrtälje från småstad till mellanstor stad. Björn Andersson från Framtid Norrtälje (en projektgrupp/ samverkansgrupp som består av 25 olika företag, fastighetsägare, Norrtälje kommun, Norrtälje köpmannaförening, byggföretag och bankerna) kom och träffade oss på Granparken i Norrtälje. Björn pratade om hur Norrtälje kommer att förändras inom de närmaste 8 åren. Förändras och expandera inom handeln, byggnation, befolkning med mera.

Att ringa kalla kundsamtal 23/10
På Roslagens Sparbank, i A-salen Norrtälje, så träffade vi Gunilla Julin från Julinkonsult, Lidingö. Många tycker att något av det svåraste som finns är att ringa nya företag och boka möten. Här kunde vi ta tillfället i akt att träna ett av de viktigaste säljverktygen och att göra det framgångsrikt.

Sparbanken, träff för Roslagens företagare 7/11
Freija kom med idéer och Sparbanken nappade. Denna samverkan resulterade i att Ulla-Lisa Thordén, författare till årets säljbok 2005 ”Sälj dig själv och ta betalt” kom till Sparbankens träff i Norrtälje och föreläste. Vi fick också lyssna till Connect Östra (ett sätt att öka tillväxten) och äta gott från Zorbas i Älmsta och så minglade vi förstås med Freijor och andra företagare.

Julmingel på s/s Norrelje 29/11
Vår trevliga julfest gick av stapeln onsdagen den 29/11 2006 på S/S Norrtälje kl 18.30. Vi var ca 35 st medlemmar som trotsade regnet och novembermörkret för att samlas och frossa på räkor, mingla och lära känna varandra lite bättre. Vi fick bland annat lära känna fem nya medlemmar och så lyssnade vi en kort stund på Helena Soop, Friskvårdsdoktorn som berättade om sin verksamhet och vad hon kan erbjuda Freijas medlemmar.

Grötfrukost 12/12
Freijas traditionella grötfrukost gick i år av stapeln på Pensionat Granparken i Norrtälje tisdagen den 12 december kl 08.00. Som traditionen bjöd så åt vi risgrynsgröt tillsammans, och lite annat smått och gott från frukostmenyn, umgicks och hade det trevligt tillsammans. Pensionat Granparken drivs nu i ny regi av Eva Rohde och Hans Wikström och de tog väl hand om oss och Eva som är ny medlem i Freija, presenterade sig själv och berättade om sin verksamhet för oss.

Traditionellt nyårsfirande i Norrtälje kl 14.30 31/12
Freijas årliga nyårstradition gick som vanligt av stapeln med marschallförsäljning, glögg, körsång och diktläsning vid Konsthallen i Norrtälje. Vi samlades vid Konsthallen kl 14.30 där det såldes marschaller och serverades rykande het glögg med pepparkakor. Vi lyssnade till Norrtälje manskör som sjöng stämningsfulla julsånger och Freijan Gittan Olsson som enligt traditionen läste nyårsdikter. Det var en god stämning och ett verkligen passande avslut på året, där vi fick tid att reflektera över vad som hänt under 2006 och fundera över vad som väntar oss 2007.

Alexandra Charles, 1.6 miljonersklubben, Norrtälje 19/2
När Alexandra Charles kom till Pensionat Granparken för att berätta om 1.6 miljonersklubben och sitt engagemang för kvinnors hälsa, för jämställd hälsoforskning, så var det fullt hus. Hela 48 st Freijor hade nappat på vårt erbjudande. Vi fick först jättegod mat (Tack Eva och Granparken) i en trevlig miljö och sedan blev det spis för själen och huvudet när Alexandra berättade om vad hon och 1.6 miljonersklubben arbetat för i nu snart nio år.

8-mars firande kl. 18-21 på Sparbanken i Norrtälje
En samverkansaktivitet tillsammans med 6 andra kvinnoorgansiationer i Norrtälje. Vi samlades på Sparbanken i Norrtälje där vi fick lätt förtäring och mingel tillsammans med andra kvinnor. Författaren Katarina Kieri lotsade oss genom kvällens program. Årets Körledare 2006 Musikpedagog Karin Eklundh, Uppsala, ledde oss i sydafrikansk och svensk folkmusik. 8:e marskommitténs ständige sekreterare Bibliotekschef Kerstin Ericsson delade ut ÅRETS NÄTSTICKA 2007 och Marie Lundberg, Polisen Norrtälje, berättade om hur hon möter och arbetar med utsatta kvinnor och barn. Gudrun Sondells videoinstalla-tioner ”Ryskan”, ”Svenskan” och ”Fransyskan”, vilka gjordes till Sweden 16, Mäns våld mot kvinnor, och som ingick i Projekt utställningen påsken 2006 i Norrtälje Konsthall, visades.

Antalet inklubbade medlemmar den 24 februari 2007 var 132 st varav 126 st är ordinarie Freijor (inkl. 11 delägare), 5 st Freija-löv och 1 st Freija-gren.

Varukorg
Rulla till toppen