Smyckesafton 24 september 2013 kl 18.30

Roslagen Kalevala och Porath´s Guldsmedsaffär inbjuder till Smyckesafton
Tid: Tisdagen den 24 september klockan 18.30
kalevalaPlats: S/S Norrtelje (OBS – ändrad lokal)

Kära Vänner!

Vi är ett glatt gäng kulturintresserade människor. Roslagen Kalevalas syfte är att väcka intresse och kunskap om vårt grannland Finlands rika kulturarv. Föreningen Roslagen Kalevala är del i Kalevala Kvinnoförbund i Finland som äger 100 % Kalevala Jewelry, det enda smyckeföretaget i Norden som tillverkar alla sina smycken hemmavid. Alla exklusiva Lapponia och Kalevala smycken tillverkas i egen fabrik i Helsingfors.

I Norrtälje samarbetar vi med Porath´s Guld och Birgitta, — Freijan som ger oss minst 10 % rabatt på våra smycken. Vi vill inbjuda alla Freijor med Vänner tillsammans med våra egna medlemmar till en Smycke-Afton där vi berättar om Kalevala och Lapponia smycken från de allra första sedan snart 80 år tillbaka till 2013-års modeller. Vi visar en hel del både gamla och nya smycken och deras historia. Om du har ett Kalevala eller Lapponia smycke som du vill veta mer om är du välkommen att ta med det och få dess historia. Till vår hjälp har vi Kalevala smyckens Sverige representant, Gunilla Larsson, och vår egen Lapponia expert Riitta Lukander.

Vi serverar en äkta karelsk pirog med äggsmör, ett glas vin eller öl samt kaffe och kaka till kostnad av 100:- SEK, som betalas på plats.

Anmäl Dig via Freijas hemsida www.freija.sesenast 22/9.

Undrar du något, ring gärna till Aulikki telefon 0707 28 28 83.

VARMT VÄLKOMNA!

Varukorg
Rulla till toppen