Roslagens moder Theresa, Natasha Andersson 2008

Den 26 augusti 2008 – Ca 15 st förväntansfulla Frejor närmar sig Sotter i Roslagen, och så uppenbarar sig ett litet Sörgården. Natashas sommar-camp för barn från Tjernobyl-området.

Det är en samling röda hus utspridda i en perfekt skött trädgård. Här finns skulpturer och konstklippta häckar, grönsaksland och fruktodling. Allt för att mätta så många munnar som möjligt och för att stärka alla sinnen.

Natascha välkomnar oss, visar oss runt bland sovsalar och ateljéer. Vi blir också serverade en underbar trerätters-middag med rysk champagne.

När Natascha talar så blir man berörd ända in i själen. Hon har ett så stort hjärta och ger så mycket av sig själv. Alla barnen får också hjälp med allt vad dom behöver t.o.m. proteser ordnar Natasha. Barngrupperna på ca: 25 barn stannar i tre veckor och den här sommaren har hon haft fem grupper. Alla barn får med sig hem 20 kilo kläder, skor, leksaker och så 5 st av Nataschas hemgjorda korvar. Korven gör hon på älg, rådjur och vildsvin som hennes man skjuter. I övrigt så finansierar hon sin verksamhet genom sponsorer och naturligtvis också med sin underbara konst som hon målar.

Jag är säker på att vi Frejor kommer att sponsra Natasha i framtiden.
En sån stor liten människa och ett så stort engagemang har jag sällan skådat.
Ett stort tack till Natascha. // Åsa L

Varukorg
Rulla till toppen