Nästa Freijaresa går till Kroatien 2011

14-21 maj 2011 inbjuds vi (max 12) i Freija till att delta i en temaresa till Kroatien som arrangeras av Freijan Hannele Gladh. 

Kroatiens dramatiska natur är fantastiskt vacker. Här finns hisnande höga berg, turkosblått vatten, gröna pinjeskogar och en skärgård med över tusen öar. Följ med på utflykter till våra smultronställen och se det vackra landskapet på nära håll. Njut av smakupplevelser av den goda Kroatiska maten med de utsökta vinerna. Våra gästvänliga värdar öppnar dörren till det genuina vardagslivet. En inspirerande, lärorik och minnesvärd resa!

Under veckan besöker vi staden Trogir där vi får en guidad stadsvandring, nationalparken KRKA, skärgårdstur till några av de närliggande öar, matmarknaden i Trogir. Dessutom kommer vi att ha en äkta Kroatisk grillkväll tillsammans med våra värdar med lokalproducerat mat och vin samt musikunderhållning. Vi får lyssna till kvinnliga entreprenörens beskrivning om att arbeta inom turismen med lägenhetsuthyrning i Kroatien.

På ön Drvenik Veli besöker vi olivodlingar, en guidad vandring i den charmiga ön. Vår värd, Marinko tillagar frukost, lunch och middag av de lokala matvarorna och berättar om sin kock karriär, matkultur samt håller en vinprovning med de bästa Kroatiska vinerna. Värdinnan Heljä berättar om sin konstverksamhet och glädjen att driva ett företag i den Kroatiska skärgården.

Resan kommer att kosta ca. 6 000 sek/person (resa, boende, utflykter, flera måltider, vinprovning mm.)

Mer detaljerat program kommer senare!

Kroatien-Trogir

Norr om Split ligger den charmiga staden Trogir. Staden har klassats som ett av Unescos världsarv och är helt enkelt en av Medelhavets mest bländande syner. Egentligen är Trogir tre mindre städer i en. Staden ligger på en egen ö med en bro till fastlandet på ena sidan och en bro till badön Ciovo på den andra. Däremellan ligger den välbevarade, 4000 år gamla stadskärnan med byggnader och gator skapats av hantverkare och skulptörer långt innan cementen uppfanns. Inte ens sommarens väldiga horder av folk lyckas riktigt ta udden av Trogirs dragningskraft.

Kroatien-Drevnik Veli

Ön Drevnik Veli i den Kroatiska skärgården har dramatisk och spännande natur. Rent kristallklart vatten och doften av olika örter som är slående. Här växer sekelgamla olivträd, fikon, vinrankor och johannesbrödträd. Denna inspirerande miljö passar utmärkt för konst- och skrivargrupper, meditation, vandring eller bara ladda batterierna. Här finner man lugn och ro för både kropp och själ utan massturism.

Varmt Välkommen med intresseanmälan!

Antalet platser är begränsat, max.12 personer. Först till kvarn gäller!

Intresseanmälan till: Hannele Gladh, info@resgladh.com, tel 0709-92 97 78

Varukorg
Rulla till toppen