Medlemsmöte med kräftfiske 2015

Fredagen den 4 september så bjuds det in till ett mycket speciellt medlemsmöte!

kraftfiske

Att fiska kräftor på traditionellt sätt är en rolig aktivitet! Vår Freija-syster Lena Lindström öppnar sin verksamhet på Jersö Gård till ett mycket förmånligt pris för oss Freijor. För endast 500 kr per person så får vi möjlighet att själva beta och lägga ut kräftburar i sjön Erken, för att sedan avnjuta ett kräftkalas som dukats upp i kräftans tecken.

crayfishL

Efter kalaset så beger vi oss ned till sjön igen för att åka ut i båtarna och vittja burarna i ljuset av marschaller och ficklampor. Det vi fångat får vi behålla.

Kräftfesten består av en förrätt bestående av paj och sallad följt av huvudrätten ½ kg (ca 10 st) Erkenkräftor per person, 2 sorters ostar, hårt och mjukt bröd, smör, lättöl eller vatten. När det är färdigsörplat rundar vi av med efterrätt och kaffe. OBS! Medtag egen kräftdryck.

Vi samlas på fredagskvällen från kl 18.00. Kl 18.30 börjar vi lägga ut burarna. Vi beräknar att vara klara med vittjandet tidigast kl 00.30 på natten mellan fredag/lördag och möjlighet att sova över finns. Medtag egen sovsäck eller lakan.

Lena kan ta emot max 20 personer så först till kvarn gäller! Fullbokat

Du anmäler dig (bindande som vanligt) till lena@jersogard.se senast den 20 augusti och betalar in anmälningsavgiften till Lena Lindström , Roslagens Sparbank clearnr 7110 konto 2005991.   Eftersom Lena måste både fiska och koka kräftorna till vårt kalas så är senaste anmälningsdatum den 20/8. Skriv i anmälan om du är allergisk mot något och om du sover över eller inte.

Välkomna!

önskar

Freijas styrelse /genom

Lena Lindström, Jersö Gård

Varukorg
Rulla till toppen