Medlemsmöte med kräftfiske 27/8 2010

Fredagen den 27 augusti så bjuds det in till ett mycket speciellt medlemsmöte!

kraftfiske

Att fiska kräftor på traditionellt sätt är en rolig aktivitet! Vår Freija-syster Lena Lindström öppnar sin verksamhet på Jersö Gård till ett mycket förmånligt pris för oss Freijor. För endast 500 kr per person så får vi möjlighet att själva beta och lägga ut kräftburar i sjön Erken, för att sedan avnjuta ett kräftkalas som dukats upp i kräftans tecken med hattar, haklappar, serpentiner och kulörta lyktor.

crayfishL

Efter kalaset så beger vi oss ned till sjön igen för att åka ut i båtarna och vittja burarna i ljuset av marschaller och ficklampor. Det vi fångat får vi behålla.

Kräftfesten består av en förrätt bestående av paj och sallad följt av huvudrätten ½ kg (ca 10 st) Erkenkräftor per person, 2 sorters ostar, hårt och mjukt bröd, smör, lättöl eller vatten. När det är färdigsörplat rundar vi av med efterrätt och kaffe. Kräftdryck finns till självkostnadspris enligt vanlig Freija-modell.

Vi samlas på fredagskvällen från kl 18.00. Kl 18.30 börjar vi lägga ut burarna. Vi beräknar att vara klara med vittjandet tidigast kl 00.30 på natten mellan fredag/lördag och möjlighet att sova över finns. Medtag egen sovsäck eller lakan.

Lena kan ta emot max 20 personer så först till kvarn gäller! – Fullbokat!

Du anmäler dig (bindande som vanligt) på formuläret nedan och betalar in anmälningsavgiften till Freijas pg 439 45 68-2.  Eftersom Lena måste både fiska och koka kräftorna till vårt kalas så är senaste anmälningsdatum en vecka innan dvs den 20/8. Skriv i anmälan om du är allergisk mot något och om du sover över eller inte. Skriv också gärna om du vill samåka eller kan köra.

Välkomna!

önskar

Freijas styrelse och/genom

Lena Lindström, Jersö Gård

Varukorg
Rulla till toppen