Marknadsföring 2010

En kall måndagskväll så samlades ca 30 st Freijor i Roslagens sparbanks A-sal i Norrtälje för att först avnjuta Adamsbergs Buffés och Elisabeth Ericssons goda paj med tilltugg och mingla. Efter det så väntade en entusiastisk och matnyttig föreläsning om marknadsföring av Cilla Wahlgren och Markus Berglund.

Cilla började genom att gå igenom begreppet marknasföring, vad man ska tänka på och hur man lägger upp en marknadsföringsplan, strategi genomförande. Cilla jobbar till vardags som annonssäljare på Norrtelje Tidning. Hon visade också oss ett antal exempel på dålig och bra varumärkes marknadsföring, både lokala och internationella exempel. Informativt och engagerande.

Markus, som till vardags jobbar med information på Roslagens Sparbank, skötte tekniken denna kväll och även om ljudanläggning trilskades så funkade resten utmärkt och det markus pratade om var just hur vi som företagare kan tänka när det gäller marknadsföring via Internet. Varumärkesbyggande och hur man bygger relationer med sina kunder via hemsida, blogg etc. Han gav också några handfasta råd och tips till den som går i hemsidesfunderingar. På vilken nivå ska man lägga sig – ska din hemsida vara ett visitkort, ska den vara som en informationsfolder eller ska du kanske rentav sälja via den? Som en aktiv bloggare i många år så pratade han varmt för bloggen som en jättebra startpunkt för den som vill ha en enkel hemsida som är lättskött. Markus har skickat en länk till sin blogg där han nämner föreläsningen och där han också har lagt upp presentationen han använde. http://lakonism.blogspot.com/2010/01/forelasning.html

Vi tackar både Cilla och Markus för en trevlig och matnyttig kväll och hoppas vi ses snart igen.

Varukorg
Rulla till toppen