Prova på kalligrafi med Marie, onsdag 17 november

Prova på kalligrafi med Marie Györi 2021-11-17

Freijan Marie Györi, som är en av Sveriges få yrkeskalligrafer, ger oss en prova på lektion, en rolig introduktion till kalligrafi. Vi träffas för en trevlig stund hos Anneko Design/Tullportgatan 1:s kontor på Grindvägen 32A i Norrtälje onsdagen 17 november kl 18.00. För endast 80 kr får du fika (kaffe/thé med liten macka) som vi startar med och material att skriva på plus en egen kalligrafipenna.

Tyvärr får vi bara rum tio personer IRL, men Marie som är van att hålla kurser i kalligrafi online erbjuder de Freijor som vill – att delta via Zoom. Lektionen startar efter fikat ca kl 18.30 och Marie kommer också att lägga ut övningar på sin hemsida www.quadrata.se. För dig som deltar via Zoom så ingår det en kalligrafipenna som du kan hämta på butiken Tullportsgatan 1 i Norrtälje. Vad du behöver mer är olinjerat papper – kopieringspapper fungerar utmärkt. En linjal och blyertspenna kan också vara bra att ha. Förslagsvis lite fika som du får fixa själv varför kostnaden för att delta via Zoom bara är 30 kr. Du får en länk till Zoom-mötet till den e-postadress du anger vid anmälan.

Du som har provat kalligrafi förut och kanske har en gammal lite torr penna hemma får gärna ta fram den så visar Marie hur vi får liv i dem igen. Och naturligtvis så svarar hon på eventuella frågor du kan ha. Vill du se vilken sorts penna som vi kommer använda så kolla denna länk, du kan också använda andra pennor men de ska vara en lite bredare /mellan 2–5 mm/ sort eller en penselpenna.

Sista anmälningsdag är måndagen 15 november. Hoppas vi ses – IRL eller online.
Varmt välkomna!

Varukorg
Rulla till toppen