Inspirationsföreläsning med Fia Gulliksson, Food In Action, tisdagen 25 oktober

Datum/tid : tisdag 25 oktober 2016, kl 18:00 - 21:00
Plats: Rådmansö bygdegård

Från kalaskokerska till hedersdoktor

Fia Gulliksson
Fia Gulliksson

Tisdagen den 25 oktober i Norrtälje så kommer Fia Gulliksson, Food In Action, till Norrtälje för att ge oss en riktig inspirationsföreläsning. Vi får ett recept (som fungerar) om att bygga vinstdrivande, hållbara varumärken samt en trendspaning gällande framtidens mat.
Vi kommer också att få tillfälle att provsmaka goda smakexempel från Jämtland, samt smaker från Roslagens lokala producenter.

Bland utställarna från Roslagen som du får provsmaka av så hittar du Norr Malma Gård som har med sig sin rökt lamm och lammkorv, Färsna Gård har med sig sina potatischips samt ost från Väddö Gårdsmejeri, Tårtstugan kommer med macarons, En Liten Smula på landet/ Sundsta Säteri har bland annat marmelad, Adamsbergs Buffé har bakverk med sig, Källängens Gårdsprodukter kommer med kaninkött, Grannköket kommer med senap och marmelad, Roslagens Musteri med äppelmust, Herrängs biodling med honung, Norrtelje Brenneri kommer med sin alkoholfria äpppelglögg och Café Campus har med sig sitt hårda och mjuka bröd…

Fia tar med följande godsaker från Jämtland: Prisbelönt tomat o chilie marmelad, två sorters opastöriserad ost, picklade krusbär, rödlöksmarmelad, rabarber nektar, korntunnbröd, russin av havtorn, blåbär, svarta vinbär och Brunkullans Te. Den prisbelönta tomat o chilimarmeladen är hennes egen som hon vann SM-guld med i mathantverk.

Du kan anmäla dig på Freijas hemsida eller så kan du sms:a till Margaretha Lindbäck 070-6216004 eller maila till webmaster@freija.se.

Sprid gärna informationen!
Ladda ned pdf för spridning: Flyer Inspirationsföreläsning 25 oktober

Samarbetspartners:  Roslagens Sparbanks Stiftelser, Campus Roslagen, BalticFem och Coompanion Roslagen & Norrort.

Fia Gulliksson är serie-entreprenör med fokus på kreativ gastronomi. Med maten och kulturen som redskap för lönsamhet driver hon idag koncernen Food In Action som skapat en rad projekt och hållbara varumärken som sätter Jämtland på kartan och bidrar till regional utveckling. Värt att poängtera är att alla bolagen bidrar till socialt- och kulturellt kapital för bygden, inget av bolagen har några lån och de går med vinst.
Fia Gulliksson är initiativtagare till att Östersund idag kan stoltsera med titeln UNESCOs Creative City of Gastronomy och hon ligger bakom Jazzköket som fått många utmärkelser bl.a Årets Hjärtekrog och Sveriges Hållbaraste Krog. Du har också hört henne som kalaskokerskan i P1 Meny och i den egna podcasten Kulturpodden.se.
Att designa kreativa REKO MAT* ekosystem och varumärken är Fia Gullikssons specialitet. Hon reser världen över och inspirerar andra att skapa hållbara verksamheter med kultur och kreativitet som drivkraft. Under 2016 blir Fia Gulliksson hedersdoktor vid Mitt Universitetet för fakulteten naturvetenskap, teknik och media.
(*smak, hållbarhet, jämlikhet)

Kostnad:
0,00 kr

Betalar gör du antingen till Freijas bg-konto 558-7282, eller via Swish till Freijas Swishnr 123-389 38 80. Glöm inte att ange 25/10 och ditt namn.

Se anmälningsformulär

Du kan också anmäla dig via sms till Margaretha Lindbäck 070-6216004 eller via mail till webmaster@freija.se.

Varukorg
Rulla till toppen