gudrun.sondell

Gudrun tackar för sig 2007

Som ordförande i Freija tackar jag för förtroendet, för ett intressant år tillsammans med nätverkets medlemmar och för ett stimulerande arbete i styrelsen.

Vi har gjort ett gott arbete och träffats under trevliga och intressanta arrangemang. Förutom de olika medlemsmöten som anordnats har vi i styrelsen mötts 10 gånger under det gångna verksamhetsår. Under dessa tio styrelsemöten har vi haft många dynamiska diskussioner men även hunnit skratta och haft det roligt. Det betyder ungefär i tid att vi i styrelsen har jobbat på “Freija´s kontor” ca en arbetsvecka, 40 timmar. Faktiskt inte så mycket nedlagd tid och då med tanke på att verksamhetsåret har bidragit till bra föredrag och mingelstunder, smidigare mötesvanor, en stark förbättring av hemsidan, god ekonomi, mer nätverkande över nätet, samverkan mellan instanser, ett engagemang i kommunens frågor och en ökning av medlemsantalet.

Jag läste en artikel om ett nätverk som har mottot att “vi ska nätverka som mest när vi minst behöver det”. Ja det är viktigt att vi nätverkar och stöttar varandra. Det är viktigt att Freija finns. Kanske är det engelska ordet networking ett bättre uttryck för vad det handlar om. Det gäller att jobba själv i nätverket och att möta människor. Kontakter ger nya möjligheter. Det är viktigt att delta och bjuda på sig själv.

Freija som resurs fortsätter in i framtiden som en bra mötesplats för kompetens och mångfald. Det är dags att se över stadgar och diskutera visioner. Det är dags att det bildas arbetsgrupper i nätverket som grundar sig på medlemmars intresse men också på medlemmars geografiska läge. Freija blir genom arbetsgrupper ett synligare kompetensnätverk som inte enbart agerar genom en styrelse. Det känns som en sådan struktur i nätverket kan resultera i många olika infallsvinklar för Freija. Spännande medlemsmöten lär det bli och även ett tydligare förhållningssätt runt frågor i kommunen.

Jag tycker året har bjudit på bra samverkan mellan olika föreningar och organisationer och ser med tillförsikt att ett samarbete fortgår på det sättet. Det är bra att dela på kostnader för en bra föredragshållare.

gudrun.sondell

Till sist men inte minst så har det varit ett tungt år när det gäller hälsa för en del av oss. Så låt oss ta hand om oss och sköta om oss. Vi behövs!

Bästa hälsningar och tack för mig!
Gudrun Sondell

Varukorg
Rulla till toppen