Glad utställning- och broderisommar! Freijatips 2019

Här kommer ett Freijatips med sommarhälsningar från Kicki på Fru Strid.

Vilken sommarstart – här på Väddö växlar det mellan värme, sol, moln, regn och trädgården bjuder på klorofyll som jag sällan tidigare skådat. Tomaterna växer och jordgubbarna börjar bli rosa. Välkommen till Fru Strids galleri som slagit upp dörrarna och visat sin första utställning “Dygn av stygn”, tack alla ni som kom och såg den och välkomna igen. Nu fortsätter sommarens pärlor…

GLAS MED LJUS – 27 juni – 14 juli.
Utställning  av Carina Flodin.
Läs mer om utställningen på www.frustrid.se. Carina Flodin, Stockholm Pärlmakeri återkommer i år med en kaskad av fantastiska föremål av glas i lampwork teknik. Vi får bl a se en kristallkrona av handgjorda pärlor av murano glas och en ny brudkrona till hösten brud. Välkommen!
Workshop 29/6 har du möjlighet att lära dig göra ett läckert armband under ledning av Carina. Anmäl dig på www.frustrid.se/kurser

Broderikvällar 2+9+16/7 >>
kom till Fru Strids ateljé och trädgård och brodera fritt några sommarkvällar i juli. Boka minst 2 kvällar.
Världsbroderidagen 30/7,

10 STYGN OCH ETT FRITT BRODERI – 27-29/9 >>
du får lära dig de vanligaste grundstygnen och komma igång med ett fritt broderi (en plats kvar)

BORO – 5-6/10 >>
vi återbrukar och/eller lagar favoritplagget i den vackra och de enkla stygnens fantastiska broderiteknik boro. (ny kurs)

HÖSTBRODERIER – 9/10 – 20/11 >> (ny kurs för i år)
Läs mer om upplägget och hur du kan välja vilka onsdagar du vill komma på hemsidan.
Vi träffas 4 – 7 broderikvällar i höst med start onsdag den 9/10, kl 18-21. Du kan starta upp ett nytt broderi, ta med ett som redan är påbörjat. Du får lära dig hur man kan göra en komposition, material- och stygnlära, använda mallar och vilket tyg vs broderigarn som passar till ditt arbete och mycket mycket me.

BRODERADE KORT – 19/10 >> (ny kurs)
Måste alla broderier bli så detaljerade och tidskrävande – nej, nej, nej. Ta dina överblivna trådar, tygbitar och band och gör några vackra kort till dig själv eller skicka en hälsning till en vän. På den här kursen lär du dig att brodera fritt på en bit tyg, göra ett collage på någon timme, måla på tyg och montera ditt lilla broderi  på en kartong som passar i ett kuvert.

Läs mer på https://www.frustrid.se/

Varukorg
Rulla till toppen