Freijorna, Skebo och Kjell 2010

Tisdagen den 18 maj så var dryga fyrtiotalet Freijor på ovanligt medlemsmöte i Skebo. Ovanligt på mer än ett sätt eftersom det deltog två män, nämligen kommunalrådet Kjell Jansson och hästuppfödaren Peter Hägglund. Peter och hans fru Josefin hade nämligen ställt upp med undervisning och stallplats när Kjell fick sin femtio-årspresent av Freija – en utmanande upplevelse.

Den utmanande upplevelsen bestod i en ridlektion på en islandshäst framför en uppskattande publik av Freijor. Islandshästen i fråga ägs av Carina Lundborg – Freija med järnaffär i Skäret, Hallstavik.

Peter och Josefin berättade också för oss hur det är att vara verksam i “hästbranschen”.
Att det var en utmanande upplevelse för Kjell tror jag att vi kan säga för han sa att han aldrig suttit på en häst förut och han såg lite lagom förskräckt ut när han anlände och fann så många kvinnor minglandes på stallplanen.

Efter lektionen var minen gladare (det gick jättebra och Kjell red också själv utan att Peter höll i tyglarna – bravo!) och kvällen avslutades med superbt god och trevlig middag på Skebo Herrgård. Jag tror jag kan säga att den utföll till både Freija’s och födelsedagsbarnets belåtenhet.

På Skebo Herrgård så tog Freijan Annika Björklund emot oss och berättade om Skebo och deras verksamhet. Vi fick höra om lokalproducerad mat (www.skebokott.se) och en aktiv och spännande ort och dess olika människor och deras företag. Bland annat så berättade Annika om hemvändardagen i Skebobruk den 24 juli i sommar då det blir spännande seminarium om kvinnorna i vallonbrukssamhället. Det kan du läsa mer om på www.skebobruksmuseeum.se.

Se foton på Flickr

Varukorg
Rulla till toppen