Hållbarhetsevent med Freija – hållbar gastronomi

Välkomna på Freijas öppna kväll för hållbarhet – tema hållbar gastronomi – tisdagen 22 oktober kl. 17-21 på Folkets Hus i Norrtälje. Vi lyssnar på föredrag om hållbarhet och företagande, minglar med utställare, smakprovar, lyssnar på korta  anföranden av olika utställare och organisationer på Speakers’ corner. Ta med dig en kompis och kom!

Bland annat får vi höra på hur man på den KRAV-certifierade skolrestaurangen Montessoriskolan i Norrtälje som tog hem utmärkelsen Årets Hållbara Offentliga Gastronomi 2016 på White Guide Junior tänker och arbetar kring gastronomi och hållbarhet.  Vi får besök av Tillväxtverket som pratar hållbar näringslivsutveckling med oss.

Vi får veta lite om hållbart arbetsliv av Marie Lindkvist på Arbetsgivarhjälpen och Naturskyddsföreningen Roslagen kommer och berättar om sitt arbete med hållbarhet och om solceller. Bland utställarna med provsmakning hittar du bland annat Roslagskött, Norrtelje Musteri  och På Stan med flera.

I Speakers’ corner kommer UF (Ung Företagsamhet) och berättar om UF-företag med hållbarhetsperspektiv. Krögarparet (och Freijan) Sandra och Pelle Grann Wahlgren som driver restaurangerna På Stan, Byssan & Kioskn, Köket och Grannköket Catering pratar om att driva restauranger med perspektivet hållbarhet, mat, klimat och resultat. Freijorna Katarina Holmberg, Norrtelje Musteri  och Maria Sundberg, DrMariaSundberg och Margaretha Lindbäck, Happy Retreat AB  talar om hållbarhet + samarbete + produktutveckling = Happy Retreat ♥

Anmälan
Eventet är gratis men för att fika och provsmakningar ska räcka måste man anmäla sig via freija.se senast 20 oktober. Du köper och betalar kaffe och macka direkt på plats av Folkets Hus Café. Ange eventuella allergier vid anmälan.
Anmälan är bindande vilket betyder att kan du inte komma måste du avanmäla dig.
Vid utebliven avanmälan (görs till kassoren@freija.se) debiteras du 150 kr.

Hjärtligt välkommen!

 

PROGRAM
17.30 Eventet öppnar med mingel med fika bland utställarna

Föredrag
18.00 – Montessoriskolan – hållbar gastronomi
18.30 – Tillväxtverket – hållbar näringslivsutveckling

Fika & Mingel
19.00 FIKA – mingla runt bland utställarna och talarna på Speakers’ corner

Föredrag
20.00 – Marie Lindkvist, Arbetsgivarhjälpen AB – hållbart arbetsliv
20.30 – 21:00 Naturskyddsföreningen Roslagen – hållbarhet och solceller

Speakers’ Corner
Parallellt mellan 19.30-20.15 och 20.30-20.45

  • UF (Ung Företagsamhet) berättar om UF-företag med hållbarhetsperspektiv
  • Krögarparet Pelle och Sandra Grann Wahlgren pratar om att driva restauranger med ett hållbarhetsperspektiv när det gäller mat, klimat och resultat
  • Freijorna Margaretha Lindbäck, Maria Sundberg och Katarina Holmberg talar om
    hållbarhet + samarbete + produktutveckling = Happy Retreat ♥

Eventet arrangeras med stöd av Roslagens Sparbanks Stiftelser.

Anmäl dig på https://freija.se/evenemang/hallbar-gastronomi/
Sprid gärna inbjudan!

Scroll to Top