Hållbarhetsevent med Freija – hållbar gastronomi

Välkomna på Freijas öppna kväll för hållbarhet – tema hållbar gastronomi – tisdagen 22 oktober kl. 17.30-21.00 på Folkets Hus i Norrtälje. Vi lyssnar på föredrag om hållbarhet och företagande, minglar med utställare, smakprovar, lyssnar på korta  anföranden av olika utställare och organisationer på Speakers’ corner. Ta med dig en kompis och kom!

Program 22 oktober 2019

Bland annat får vi höra på hur man på den KRAV-certifierade skolrestaurangen Montessoriskolan i Norrtälje som tog hem utmärkelsen Årets Hållbara Offentliga Gastronomi 2016 på White Guide Junior tänker och arbetar kring gastronomi och hållbarhet.  Vi får besök av Tillväxtverket som pratar hållbar näringslivsutveckling med oss.

Vi får veta lite om hållbart arbetsliv av Marie Lindkvist på Arbetsgivarhjälpen och Naturskyddsföreningen Roslagen kommer och berättar om sitt arbete med hållbarhet och om solceller. Bland utställarna med provsmakning hittar du bland annat mattssonslamm.se , Roslagskött, Norrtelje Musteri , @happysmile.uf, @ReCrisp.uf, På Stan med flera.

I Speakers’ corner kommer bla vi få lyssna till Krögarparet (och Freijan) Sandra och Pelle Grann Wahlgren som driver restaurangerna På Stan, Byssan & Kioskn, Köket och Grannköket Catering om att driva restauranger med perspektivet hållbarhet, mat, klimat och resultat. Freijorna Katarina Holmberg, Norrtelje Musteri  och Carina Mattsson, Mattssons Lamm, berättar om hur de arbetar med hållbarhet i sina företag och passar samtidigt på att informera om Reko Norrtälje. Maria Sundberg, DrMariaSundberg och Margaretha Lindbäck, Happy Retreat AB  talar om hållbarhet + samarbete + produktutveckling = Happy Retreat ♥

Anmälan
Gratis inträde. Kaffe och fika finns att köpa på plats. För att fika och provsmakningar ska räcka vill vi att du anmäler dig via freija.se  Ange eventuella allergier vid anmälan.
Om du inte kan komma och har anmält dig avanmäl dig till kassoren@freija.se eller till Birgitta på 070-783 07 83. Vid utebliven avanmälan kan du debiteras våra extrakostnader för mat mm.

Vid frågor kontakta Birgitta på ordforande@freija.se eller på telefon 070-783 07 83.
Hjärtligt välkommen!

PROGRAM
17.30 Eventet öppnar

18.00 – 18.30  (A-Salen)
Hållbar gastronomi
Montessoriskolan i Norrtälje. Den KRAV-certifierade skolrestaurangen som tog hem Årets Hållbara Offentliga Gastronomi 2016 på White Guide Junior.
Jenny Harold, Michael Blum, Helen Österberg, Charlott Andersson, Annica Resare

18.30 – 19.00  (A-Salen)
Konkreta hjälpmedel för en hållbar näringslivsutveckling
Tillväxtverket.
Eva Johansson

19.00-19.15  (Speakers’ corner)
Krögarparet Pelle och Sandra Grann Wahlgren pratar
om att driva restauranger med ett hållbarhetsperspektiv när det gäller mat, klimat och resultat
Sandra Grann Wahlgren, Pelle Grann Wahlgren / Grannköket på Stan

19.15-19.30  (Speakers’ corner)
Roslagskött
Det ursprungliga odlingskretsloppet bygger på att man odlar marken och använder grödorna som föda till djur och människior.
Åsa Pettersson, Jenny Pettersson

19.15-19.45 (A-salen)
Arbetsgivarhjälpen AB
Hållbart arbetsliv
Marie Lindkvist

19.30-20.00 (Speakers’ corner)
Katarina Holmberg och Carina Matsson
Hur man arbetar med hållbarhet i sina företag samt info om Reko
Katarina Holmberg/Norrtelje Musteri, Carina Mattsson/Mattsons Lamm

20.00-20.30 (A-salen)
Naturskyddsföreningen i Roslagen
– hållbarhet och solceller
Kajsa Dufbäck, Tage Sundblom

20.15-20.30 (Speakers’ corner)
Happy Retreat AB, Dr Maria Sundberg
Hållbarhet + Samarbete + Produktutveckling
Maria Sundberg, Margaretha Lindbäck

21.00 – Eventet slutar

Under hela programmet kan du mingla med fika och provsmakning.

Eventet arrangeras med stöd av Roslagens Sparbanks Stiftelser.

Anmäl dig på https://freija.se/evenemang/hallbar-gastronomi/
Sprid gärna inbjudan!

Scroll to Top