Roslagen söndag 26 september 2021
  

Steg 1: Hej Freija

Nu har sommaren kommit och det kändes som att vi öppnade dörren för den när vi var på Claras hemmakrog. Tack alla för en jättetrevlig kväll och stort tack till Clara för att vi fick komma och ha vår sommarfest hos dig.

Det blev en väntelista till sommarfesten, väldigt roligt att det var så många som ville komma men tyvärr var det begränsat med platser.

Vi i styrelsen tycker det är väldigt roligt och utmanande att ha fått ert förtroende och vi har en drivkraft för företagande kvinnor i Roslagen. Det händer då och då när jag till exempel har varit på kurser utanför Roslagen att jag kommer in i samtal om kvinnors företagande och berättar om Freija. Det har varit fler från andra delar i Sverige som sagt att liknande vill de starta där de bor. Det skulle ju vara roligt med ”Freijasystrar”.

Inför kommande höst väntar ett projekt som vi fick stipendium för av Sparbankens Stiftelse. Men först är vi är många som ser fram emot lite ledighet där vi får vila upp oss och ladda batterierna inför hösten. Som företagare är det viktigt att försöka varva ner emellanåt då många av oss arbetar dygnet runt ibland.

Vi i styrelsen kommer ses under sommaren för att planera inför kommande höst.  Är det någon Freija som vill ha en medlemsträff hos sig i höst eller andra idéer som man vill dela med sig så hör av dig till oss!

Önskar alla en fin och glad midsommar och njut av den härliga sommaren !

// Birgitta, 
ordforande@freija.se

---

Freijatips

---

Yoga, glad mat och fjäll

Freijan Margaretha Lindbäck passar på och tipsar om sitt event 6-8 september 2019 på Vemdalsskalet. Här bjuder flera av Happy Retreats experter, inspiratörer och samarbetspartners (flera av dem Freijor) på sin kunskap och sina erfarenheter under dagarna tre, allt i en höstklädd fjällmiljö.

Här är ett axplock: UPPLEVELSER med Gro Kalén, Lina Jarl och Tanja Dyredand (Skrattyoga, Holiyoga, Kundalinyoga, Embodied yin, Medicinsk yoga, Yinyoga, Hormonyoga, Embodied flow, Qigong, Bollywood dans, Eldceremoni). INSPIRATIONSSEMINARIER Happy Food (om hur mat, måltid och lycka hänger ihop - med Henrik Ennart), Från omedvetet olycklig, till lycklig medveten (Eva Wallén - en sann Lucky Lady), Friskt vågat allt vunnet (från psykoterapeut till andlig vägledare - Susanne Ytterberg), Kroppen en biokemisk fabrik (Boel Norman), Kinesisk medicin och filosofin om Dao (vad kroppen berättar, men vi inte alltid hör - Nina Hamrin), Hjärtats kompass - en livsresa om Popstar och Shanan (om att leva i harmoni med naturen, med sig själv och allt omkring - Gro Kalén), Om att förverkliga de förändringar vi vill ha (tips och knep - Maria Sundberg)

Läs mer på https://happyretreat.se/happy-retreat-vemdalen-2019/

---

Här kommer ett Freijatips med sommarhälsningar från Kicki på Fru Strid.

Vilken sommarstart - här på Väddö växlar det mellan värme, sol, moln, regn och trädgården bjuder på klorofyll som jag sällan tidigare skådat. Tomaterna växer och jordgubbarna börjar bli rosa. Välkommen till Fru Strids galleri som slagit upp dörrarna och visat sin första utställning "Dygn av stygn", tack alla ni som kom och såg den och välkomna igen. Nu fortsätter sommarens pärlor...

GLAS MED LJUS - 27 juni - 14 juli.
Utställning  av Carina Flodin.
Läs mer om utställningen på www.frustrid.se. Carina Flodin, Stockholm Pärlmakeri återkommer i år med en kaskad av fantastiska föremål av glas i lampwork teknik. Vi får bl a se en kristallkrona av handgjorda pärlor av murano glas och en ny brudkrona till hösten brud. Välkommen!
Workshop 29/6 har du möjlighet att lära dig göra ett läckert armband under ledning av Carina. Anmäl dig på www.frustrid.se/kurser

Läs mer på https://www.frustrid.se/

---