Freijastipendiat

FREIJA STIPENDIAT 2015

Kära Freijor!

som varje år sedan 2008 vill vi även 2015 utse en FREIJA-Stipendiat, som koras vid den stora Företagsgalan den 5 november.

Tänk efter – verm kan vi kora 2015 och sänd din kandidat till info@freija.se senast 25 augusti!

NJUT nu av den sena sommaren, som äntligen är här!

önskar Freijas styrelse gehom Ewa

Här är bakgrunden och kriterierna:

Sedan 2008 då det initierades av dåvarande styrelsemedlemmen Kristina Anerfält-Jansson så har Freija delat ut ett stipendium på 5 000 kr till en ung kvinna som driver företag i Roslagen. 

Priset är instiftat för att uppmuntra till företagande bland yngre kvinnor och också för att visa på inspirerande exempel. Ett av våra sätt att sätta fokus på kvinnors företagande!

Freijastipendiet tilldelas:

  • en kvinna 35 år, eller yngre
  • som drivit eget företag i minst ett år på minst 50% och
  • är bosatt eller verksam i Roslagen

Du är välkommen att nominera någon till nästa stipendium. Maila din motivering till info@freija.se.

Stipendiat 2014

Ulrika Arnborg
Lyckhem Skärgårdspensionat
Tilldelades den 6 november 2014, Freija-stipendiet på 5 000 kr i egenskap av en god förebild för unga kvinnor som har startat eller funderar på att starta företag.

Motivering: Du har lyckats utveckla ett fantastiskt skärgårdspensionat och skapat en harmonisk miljö med möbler i återbruk. Maten tillagar ni med stor omsorg och kärlek av närproducerade varor. Dina gäster får ett professionellt och vänligt bemötande och Du berättar gärna om Lyckhem. Du är alltid glad och positiv – för dig är ingenting omöjligt!

 

Stipendiat 2013

Terese Opaluch
Oppis Coffeehouse, Norrtälje
Tilldelades den 7 november 2013, Freija-stipendiet på 5 000 kr i egenskap av en god förebild för unga kvinnor som har startat eller funderar på att starta företag. Terese är en modig, målmedveten och mycket serviceminded ung kvinna som vågade satsa på sitt drömföretag trots att många sa att det inte skulle fungera. Hon har bevisat att hennes älskade café var en god idé och att hårt arbete kombinerat med en stark tro på sin verksamhet lönar sig!

pdfdiplom2013.pdf

Stipendiat 2012

Astrid Landgren Pattersson
Kajak och Uteliv
Tilldelades den 8 november 2012, Freija-stipendiet på 5 000 kr i egenskap av en god förebild för unga kvinnor som har startat eller funderar på att starta företag.
Astrid är en driftig och engagerad företagare som är utbildad äventyrsguide med inriktning på kajakpaddling och har varit verksam som det både utomlands och i Sverige. Sedan hon tog över 2008 har hon fortsatt att med framgång utveckla Kajak och Uteliv på Gräddö.

pdfdiplom2012.pdf

Mysig julavslutning 2011

Torsdagen den 15 december så var det 37 stycken Freijor som träffades, först i Norrtälje kyrka för att lyssna på Freijan och prästen Selma Haraldsdottir som gav oss några ord på vägen inför julen samt Karolina Losell som sjöng vackert och stämningsfullt ackompanjerad av Daniel på orgeln och närvarande Freijor upplät också sina röster i några psalmer. Vi tände ljus, först i kyrkan och sedan utanför när vi samlades med facklor för att sedan tåga genom ett mörkt och blött Norrtälje till Åtellet där vi under stimulerande samtal avnjöt en god middag.

Det var naturligtvis traditionsenligt lotteri, både champangnelotteri och julklappslotteri. Vi tackar alla Freijor som skänkte så fina priser!

Under middagen så passade ordförande också på att dela ut en Freijanål med rubin i naveln (gjord speciellt för våra stipendiater av Karin Carlander, Guldsmederna) till Freijan Louise Fredriksson på Baby Nord AB, Väddö, årets stipendiat som fick ta emot själva stipendiechecken (5000 kr) på företagsgalan tidigare i höst. Stipendiet får hon i egenskap som god förebild för unga kvinnor som har startat eller funderar på att starta företag. Motiveringen löd: ”Louise är en ung kvinna (under 35) bosatt i Roslagen och som framgångsrikt driver företaget Baby Nord AB. Företaget har ett stort antal återförsäljare över hela Sverige samt i Norge, Danmark och Finland. De ställer höga krav på produkternas kvalitet samtidigt som man tar ett socialt ansvar och redovisar också en god och ökande omsättning.”

Se foton på Flickr

Scroll to Top