Nyheter

I nyhetsarkivet samlas alla inlägg och nyheter – som inbjudningar och berättelser/reportage från träffar, brev från ordförande, allmänna meddelanden till medlemmar mm, artikelarkivet helt enkelt.

Midsommarkrans

Sommarhälsningar från ordförande

Sommaren är äntligen här! Kan höra en och annan säga; nu vänder det mot mörkare årstid. Men i takt med sommarens ankomst ser jag hur det ljusnar!
Under året med Corona har de flesta mer eller mindre stött på utmaningar men tillsammans har vi tagit oss runt de olika hinder som Corona-året har utmanat oss. Utan mina fantastiska medarbetare i styrelsen hade det vi har åstadkommit inte varit möjligt, t ex digitalt årsmöte. Nu hoppas vi alla att restriktionerna fortsätter att lätta och ge oss större frihet att träffas. Men fortsatt med försiktighet och vi följer noga händelseutvecklingen!
Lite mer action i höst hoppas vi på och om restriktionerna tillåter hoppas jag vi ses på en höstträff.
Under detta år då vi inte har haft möjlighet att anordna fysiska träffar är det fantastiskt att se hur vi Freijor inspirerar och hjälper varandra digitalt, via facebooksidan och andra kanaler. Vi har alla ovärderliga kunskaper och tillsammans med utmaningar i våra verksamheter triggar och motiverar vi varandra framåt.
Har du en fundering, idé eller bara vill bolla om någonting så är du alltid välkommen att höra av dig till någon av oss I styrelsen!
Ta hand om er och jag hoppas alla får njuta av en riktigt härlig sommar!

Sommarhälsningar
Birgitta

Sökes: Rådgivare/Mentor till Egen Sommar

Har du lust att göra mig sällskap och bli mentor för en deltagare i Egen sommar? Det är ungdomar som får prova att driva eget företag under en sommar. De behöver rådgivare/mentor som de kan få fråga eller bara ha någon som kan stötta, peppa. / Birgitta

Hej Freijor!
Egen Sommar körs även i är men vi ska försöka ha lite fysiska träffar och sen blir det mycket digitalt. I dagsläget har vi nästan 30 unga som har anmält intresse och vad vi behöver till dessa är ett antal glada påhejare i form av rådgivare/mentorer. Tror inte att det blir så betungande men det är bra att ha någon att ringa ibland.

Med vänlig hälsning
Nyföretagarcentrum Roslagen
Lena Norrman
Rådgivare/Verksamhetsansvarig
lena.norrman@nyforetagarcentrum.se
070-692 83 63

Årets Freija 2021, Anna Eriksson Burman

Årets Freija 2021

Anna Eriksson Burman
tilldelades den 11 mars 2021 utmärkelsen Årets Freija

Motivering

Med glimten i ögat och med knivskarp blick för både entreprenörskap och design har Anna erövrat ort efter ort i Roslagen med sitt företag Synskärpan. Hon är en god ledare och kollega som med sitt engagemang dessutom inspirerar oss andra att våga utveckla vårt företagande.

Freija
Roslagens företagarkvinnor

Årsmöte 2021 – torsdagen 11 mars kl 19, online via Zoom

I år blir det ett digitalt årsmöte i Freija. Vi ska försöka få alla att känna ”Freija” känslan, vi brukar ju ha trevligt på alla våra möten, årsstämma som julfest. Även om det nu sker digitalt. Detta innebär bland annat att du kan komma lite tidigare (från 18.30) och mingla lite innan mötet startar, vi har ett vinlotteri (du köper dina lotter i förväg genom att swisha 20 kr per lott senast 9 mars till Freijas swishnr 123-389 38 80 – swishmeddelande: lotteri och ditt namn) med live dragning, därför behöver vi tid att skriva ut och förbereda lotter enligt samma princip som vid adventslotteriet, och så kommer Årets Freija utnämnas och gratuleras. Zoom-instruktioner finns att ladda hem nedan. För att underlätta för mötesadministratören så vill vi att du anmäler dig till årsmötet. // Styrelsen

Kallelse

Härmed kallas alla medlemmar i Freija till årsmöte 2021.
Datum och tid: Torsdagen den 11 mars kl 19.00
Plats: Digitalt på Internet, via Zoom.

Förslag till dagordning

1) Val av ordförande och sekreterare för mötet, samt av protokolljusterare, tillika rösträknare.
2) Frågan om mötet blivit behörigen kallat.
3) Dagordningens godkännande.
4) Redogörelse för föreningens verksamhet och ekonomiska förvaltning.
5) Revisorns berättelse och fråga om ansvarsfrihet för styrelsen.
6) Val av ordförande.
7) Val av ordinarie styrelseledamöter och suppleanter.
8) Val av ordinarie revisor och en suppleant.
9) Val av två ordinarie ledamöter och en suppleant till valberedningen.
10) Fastställande av årsavgiften för nästkommande (2022) verksamhetsår.
11) Förslag från styrelsen och medlemmarna

  • Styrelsen föreslår mötet att Freija med anledning av pandemin efterskänker medlemsavgiften för 2021 till samtliga medlemmar som betalt medlemsavgift under 2020.

12) Övriga frågor

Årsmöteshandlingar

Se nedan för kallelse inklusive dagordning, styrelsens verksamhetsberättelse och ekonomisk redogörelse för 2020, revisorernas berättelse och valberedningens förslag.

 

Zoom-instruktioner

Du kommer att få din personliga länk till årsmötet samma dag som mötet går av stapeln. Har du inte fått någon mail med länk till mötet före kl 17.00 torsdagen 11 mars – kontrollera att du angav en rättstavad e-postadress och maila ev. rättelse till info@freija.se så kommer du få en ny länk till mötet.
Behöver du mer hjälp så kommer Freijan Boel Norman Högberg (tel 0708 619506) finnas tillhanda som mötesadministratör och teknisk assistens och hon hälsar att ni är välkomna att ringa henne om det uppstår något trassel.

 

Nominera årets Freija 2021

Årets Freija är en hedersutmärkelse, som varje år på årsmötet tilldelas någon välförtjänt medlem. Till utmärkelsen hör en Freija-nål i förgyllt silver med en rubin i naveln, specialgjord endast för årets Freija av Karin Carlander. Se vilka som fått den hittills. Vi vill gärna ha tips av er medlemmar om vem ni tycker ska bli Årets Freija 2021. Hör av dig till någon av oss i styrelsen. / Birgitta

Teknisk hjälp till Freijas digitala årsmöte 2021 sökes

Årsmötet börjar ju närma sig och som vi sagt så kommer det ju att ske digitalt i mars i år. Styrelsen har bestämt att ta hjälp med det tekniska för att det ska gå så bra som möjligt och nu undrar vi om det finns någon Freija som skulle kunna tänka sig att hjälpa till (mot betalning förstås) att sköta det tekniska och tillhörande administration inför och under Freijas årsmöte 2021.

Ingen digital plattform är spikad, men det måste vara en där alla Freijor kan delta, dvs vi ställer kravet på Freijorna att de måste kunna se och lyssna via internet (telefon eller dator) och så kommunicera med årsmötet via minst chatt, men gärna också med webbkamera så vi kan vinka till varandra. Freija har ingen egen licens utan är villiga att betala för att nyttja din.
200 personer måste kunna delta, och därför så tror vi att du bör sitta någonstans med fast uppkoppling.

Vi vill gärna ha hjälp med allt det administrativa kring mötet, inklusive instruktion till Freijorna hur de deltar, teknisk assistens till dem vars teknik trasslar under mötet och instruktion till styrelsen och mötesordförande/mötessekreterare.

I första hand vill vi ju anlita en Freija och i andra hand hålla oss till lokala företag så kan du ta på dig uppdraget, eller kan rekommendera någon som har erfarenhet av att hålla i digitala möten så är vi tacksamma om du hör av dig så snart som möjligt till mig eller någon annan i Freijas styrelse.

Hälsar
Helen Sandberg
kassoren@freija.se.

Scroll to Top