Freija Roslagens företagarkvinnor
torsdag 27 april 2023

Hej Freija

Här kommer några ord och inbjudningar från Freija...
Freijaträff med mingel hos Malin och Anki på Baroque Antik & Interiör

Freijaträff med mingel hos Malin och Anki på Baroque Antik & Interiör torsdagen den 11 maj

Torsdagen den 11 maj kl. 18.00-20.30 så bjuder Freijorna Malin och Anki på Baroque Antik & Interiör in till en Freijaträff hos dem på Vegagatan 1 i Norrtälje.
Kostnad: 50 kr. Anmäl dig senast: tisdag 9 maj

Kom och mingla med oss på Baroque Antik & Interiör!

Vi kommer presentera vår verksamhet och servera bubbel med gott tilltugg. Under kvällen finns tillfälle för shopping med specialrabatter för alla Freijor.
Vi hoppas ni vill komma och nätverka med oss!
Varmt välkommen
Anki & Malin
Jannicke Blomsnes

Freija tematräff torsdag 1 juni - Självledarskap med Janicke Blomsnes

Freijan Janicke Blomsnes bjuder in oss till en temakväll där hon delar med sig av sina kunskaper om självledarskap – kanske det viktigaste ledarskapet vi har.
Janicke är certifierad coach med mångårig ledarerfarenhet, och med passion för att utveckla människor.

Dag/tid: Torsdagen den 1 juni, kl. 18.00-20.30
Plats: Företagslabbet, Kaserngatan 1, Norrtälje.

Självledarskap handlar om en djupare självkännedom och som igen kan bidra till att det blir lättare att ta ansvar för sig själv, ta hand om sig själv och sätta gränser.
Är vi bra på självledarskap står vi starkare i motgång och vi blir mer medvetna om vilka behov vi har för att hitta balans. Vi får förmågan att förstå våra tankar, känslor och handlingar på ett bättre sätt.
Under denna temakväll får du en insikt i några viktiga moment inom självledarskap samt att du får med dig konkreta verktyg om hur du kan växa i dig själv.

Tematräffen är kostnadsfri, men vi vill att du anmäler dig så att vi vet att alla får plats, först till kvarn gäller. Vi kommer inte att servera något att äta, så tipset är att du stoppar i dig något innan.
Välkommen!

Historien om Freijas rosplantering

Hela historien började 1998 med att jag, Freijas dåvarande ordförande, semestrade på Gotland och såg alla vackra rosor i Visby. När jag kom hem ringde jag dåvarande stadsträdgårdsmästaren och kollade om inte Norrtälje skulle plantera lite rosor på stan. Nej det går inte fick jag till svar.
Rosplantering 27/4 2022
Då beslutade styrelsen i Freija att vi gör det själva. Sagt och gjort så gick några runt till alla Freijor som då hade butik nere i stadskärnan och sålde in en ros. Eve-Britt på Åbergs blommor beställde Flammentanz som är en tålig klätterros.

En kväll i maj beslutades det att vi skulle gå ut sent på kvällen och plantera. Ordförande kontrollerade med dåvarande lagmannen vad straffet var, civil olydnad och egenmäktigt förfarande. Han skulle gladeligen åtala ordförande sa han med ett skratt. Det ringdes till Polisen och förvarnades vad vi skulle göra.

Sen träffades vi några stycken på en parkering med skottkärror, rosor, hästbajs och verktyg och sen gick vi ut och planterade. En polisbil åkte flera varv och tittade och vinkade med glada miner. Bort med plattor och kantstenar och dit med jord-hästbajs och en rosplanta. Alla plattor och stenar sparades noggrant och allt flöt på bra tills en av Freijorna tappade ett spett i gatan så det ekade och hennes pappa öppnade ett fönster men såg inga Freijor för vi stod tryckta intill väggen och försökte göra oss osynliga.

Varje butiksinnehavare fick sen sköta om rosenplantan och ta ansvar för vattning och beskärning samt uppbindning.

Året därpå sålde vi fler till övriga butiksinnehavare och planterade i sällskap med Norrtelje Tidning. Det året blev det helt accepterat att plantera och försköna staden trots kritik från kommunen om att rosorna satt i vägen efter första året. Förmodligen för att så många tyckte det var vackert med rosor på stan. Plantering gjordes ytterligare ett år och sen gick det några år och flera hade dött så 2022 gjorde vi återigen en ny insats och planterade ett antal nya Flammentantz som vi hoppas kommer att ta sig.

Vill till slut nämna att vi aldrig blev åtalade och vi behövde inte heller lämna tillbaka plattor och stenar till kommunen, vi fick behålla dessa.
/Lena Norrman
Freijarosor vid husvägg i Norrtälje. Foto: Eva Wilén Olsson, 2018

Mer i kalendern

Freija medlemsmöte: Sommarfest på Bergsstugan torsdagen 15 juni
facebook instagram youtube facebook 
Freija, Roslagens företagarkvinnor
Email Marketing Powered by MailPoet