Freija, Roslagens företagarkvinnor, 35 år 1988-2023
onsdag 25 oktober 2023

Hej Freija

Här kommer en påminnelse om att det fortfarande finns platser kvar på nästa Freijaträff, torsdagen 2 november kl. 18.30 i Mollys salong på Zettersténska gården, Faktorigatan 1 i Norrtälje. Där berättar Freijorna Eli Åhman Owetz, Osa Albinson, Margareta Spång och Katja Wizell om sina verksamheter. Förutom nätverkande och god mat så blir det samtal och berättelser om allt från författande, böcker och starka kvinnor till odling och servering.
Eli Åhman Owetz, Osa Albinson och Margareta Spång

Freijaträff torsdagen 2/11 kl. 18.30 i Mollys salong på Zettersténska gården i Norrtälje med Eli, Osa & Margareta och Katja.

Vi startar med sedvanligt nätverkande Freijor emellan. Det blir smarrig förplägnad i form av wraps/tunnbrödsulle med lite olika pålägg/innehåll att stoppa i sig från Freijan Katja Wizell från Wallins kaffestuga som också kommer att berätta om sig och sin verksamhet!
Som dryck till wrapsen ingår alkoholfritt vin eller lättöl.

Freijorna Eli Åhman Owetz, Osa Albinson och Margareta Spång berättar om sina böcker och pratar författarskap och varför de skrivit sina böcker. Vi får också tillfälle att höra om hur det är att försörja sig som författare och hur lätt/svårt det är att publicera och sälja böcker. Osa och Margareta berättar om spännande företagarkvinnor som verkade i Norrtälje för hundra år sedan. Eli kommer under kvällen att låta oss få tjuvlyssna ur hennes nästa roman som kommer ut i februari 2024!

Dag: torsdagen 2 november
Tid: kl. 18.30 - 21.30
Plats: i Mollys salong på Zettersténska gården, Faktorigatan 1 i Norrtälje.
Kostnad: 135 kr / person
Sista anmälningsdag: tisdag 31 oktober.

Ta med dig en Freija-kompis* och kom!
Välkommen!
*) Freija-kompis = nuvarande Freija, blivande Freija, fd Freija eller intresserad av Freija!

135 kr

Vilka är vi?

Eli Åhman Owetz är heltidsförfattare, lantbrukardotter och hemvändare. Hon jobbade som journalist i över tjugofem år innan hon blev författare på heltid. Hennes första roman, Anna-Lisas Antik, kom ut 2013. Hennes romaner ingår i Söderbergasviten, där den tionde och sista delen kom i maj 2023. Hon har också skrivit feelgoodromaner på lättläst svenska. I september i år sändes hennes lättlästroman Sköna Maj som radioföljetong i Sveriges Radio P1. Att läsa Elis böcker ger en skön känsla, en feelgood-upplevelse.

Osa Albinson känns igen mest som hemsidesnickrare och ICT-konsult, hon är bland annat webmaster och medlemsadministratör för freija.se. Hennes andra verksamhetsben är i organisationen BalticFem tillsammans med Margareta Spång. BalticFem är en NGO i form av en ekonomisk förening som jobbar för jämställdhet sedan drygt 20 år och förra året så skrev och gav de ut boken ”I rösträttskvinnornas tidevarv – Norrtälje, Rimbo och Häverö för 100 år sedan”. Där kan man läsa om flera spännande lokala kvinnors livsöden och hur de jobbade för kvinnors rösträtt. Många fängslande kvinnoberättelser upptäckte de under sin resa in i arkiven.

Katja Wizell från Pigan & Smeden säljer grönsaker, kunskap och inspiration. Hon brinner för självhushållning och det ”enkla” livet. En väldigt stor livsresa, har gjort att Katja är där hon är idag. Tillsammans med Gabi Bodegård så öppnade hon Wallins Kaffestuga vid Lilla torget i Norrtälje nu i sommar. Där blir man serverad enklare lunch/maträtter, vackra smörgåsar och hembakt. Utefter säsong nyttjas caféägarnas egenodlade grönsaker och annat egenproducerat i så stor utsträckning som möjligt. Lokalt och ekologiskt. De har också catering och säljer även sina egna förädlade livsmedel i caféet.
facebook instagram youtube facebook 
Freija, Roslagens företagarkvinnor
Email Marketing Powered by MailPoet